Select Page

Gustav Espenes

Motion & Interaksjonsdesigner

Gustav Espenes har i over 16 år jobbet med produksjon av visuelt innhold og løst utfordringer for kunder ved bruk av strategisk design, animasjon og interaktive løsninger. Jeg tror på verdien av å skille seg ut og at den en tilsynelatende trygge veien ender ofte opp med at ingen legger merke til det du vil fortelle.

Gustav Espenes

om meg

Jeg er motion designer, interaksjonsdesigner, lyddesigner og eier av Stoppeffekt AS. I over 16 år har jeg jobbet med produksjon av visuelt innhold og løst utfordringer for kunder ved bruk av strategisk design, animasjon og interaktive løsninger.

I 12 av de årene har jeg vært ansatt, medeier og styremedlem i Klipp og Lim Media AS, samt samarbeidet tett med SyncPoint som musikk- og lyddesigner. 

Stoppeffekt AS holder til i Trondheim og ble startet med mål om å hjelpe merkevarer og bedrifter skille seg ut i måten de bruker visuelt innhold på. 

Om
  • After effects
  • 3d motion design
  • UI/UX Design
  • Merkevarebygging
  • Musikk og lyddesign
  • Wordpress

Prosess

Ville du stolt på en lege som stilte en diagnose uten å ha nok informasjon om tilstanden? Kjøp av designtjenester burde ikke være annerledes.

Ingen prosesser er helt like, men visse faser må med for å lande på et godt resultat. Omfanget tilpasses ambisjoner og budsjett. Stoppeffekt opererer med fastpris slik du alltid vet hva du får, uten overraskelser.

Prosjektledelse er noe jeg tar på alvor. Det hjelper ikke om du er verdens beste designer om du ikke makter å samle trådene, holde kunden oppdatert, sørge for at vi er på rett spor og at man jobber mot samme mål.

At du som kunde skal føle deg trygg er alfa omega. Det handler både om at jeg er tilstede i etterkant for å følge opp ved behov, samt å evaluere prosjektet og se om det kan videreutvikles eller brukes på andre måter til din fordel.

Om

Innsikt

Hvilket problem prøver vi å løse?  Hvilket mål skal nås og hvordan skal det måles? Hvem skal vi nå? Hvordan er dere annerledes enn konkurrentene? Dette er naturlige spørsmål å stille i denne fasen.

Om

Konsept

Jeg skisserer et pristilbud, en fremdriftsplan og sier litt om hvordan prosjektet kan løses. Herfra står dere fritt til å fortsette å jobbe med meg eller kontakte noen andre, uten at det koster dere noe.

Om

Design

Når vi er enige om pris og konsept, starter designprosessen. Er det en film utvikles manus og storyboard i tett samarbeid, er det en nettside starter man gjerne med en workshop for å avdekke behovene.

Om

produksjon

Filmen animeres, nettsiden bygges, presentasjonen designes osv. Vanligvis holder det med to skisserunder før man er i mål, men jeg pleier aldri gi meg før kunden er fornøyd med resultatet.

Tjenester

Om

Strategi og rådgiving


Hva skal sies? Hvor skal budskapet spres? Hvem er målgruppen? Etter 15 år i bransjen er dette spørsmål jeg kan hjelpe deg med, og en nødvendig del av å lage noe som faktisk fungerer slik man ønsker.

Om

Motion Design


2D og 3D-animasjon. Undersøkelser viser at man med video kan øke konverteringer med 80%, og markedsførere som bruker video øker inntektene 49% raskere enn de som ikke gjør det.

Om

Interaktiv design


Jeg har laget nettsider i over 20 år og jobbet tett med kunder fra planlegging til ferdig leveranse. Fokuset er alltid på hva bedriften og brukerene ønsker å oppnå, og WordPress er det jeg oftest bruker i utviklingen.

Om

Visuell identitet


En solid visuell identitet er selve grunnmuren i all kommunikasjon. Jeg har i løpet av 15 år hjulpet små og store bedrifter med å utvikle logo, typografi, visuell stil og profilhåndbøker.

Om

Forklaringsvideoer


Stoppeffekt kan hjelpe deg med å på effektivt vis forklare hva du gjør, hvordan et produkt fungerer eller ønsker å gjøre et komplekst tema forståelig — hele veien fra storyboard til ferdig film.

Om

Musikk og lyddesign


Jeg har en bachelor fra musikkteknologi på NTNU har laget musikk og lyddesign til både reklamefilmer og TV-serier i en årrekke. En essensiell del av ethvert filmprosjekt for å oppnå den riktige følelsen.

Erfaring

• 16 års hands-on erfaring
• 12 år som interaktiv/motion-designer, partner og styremedlem i Klipp og Lim Media
• Tidligere medeier og komponist/lyddesigner i SyncPoint AS
• Jurymedlem i Interaktiv design for Visuelt-konkurransen
• Bachelor i musikkteknologi fra NTNU

Utmerkelser

• Visuelt 2015: Gull, Informasjonsfilm
• Visuelt 2012: Diplom, Åpen klasse
• STERK 2011: Gull, Åpen Klasse (nettside)
• Visuelt 2010: Diplom, Motion Graphics
• Gulltaggen 2008: Diplom, nettside
• STERK 2007: Sølv, nettside

Arbeidet med nye nettsider, explainervideo og visuell profil krevde mye tankevirksomhet og innsats fra oss for at vi skulle få et resultat vi sto inne for. Det aller beste med samarbeidet med Gustav var at han hele tiden holdt i prosessen og sørget for å holde oss på sporet gjennom hele prosjektet - fra start til slutt. Det utgjør en stor merverdi for et lite team som til enhver tid blir dratt i alle mulige andre retninger.

— Magnus Slørdal / Headshed

Kjempefornøyd med resultatet på video fra Gustav! Både animasjon og lyddesign fungerte strålende og prosessen var enkel å forholde seg til.

— Robin Kojen / Evetro

Gustav tok oss gjennom prosessen med å lage ny nettside på en veldig god måte. Han skjønte hva vi ønsket å kommunisere, og var effektiv i måten han satte det opp for oss. Vi kommer tilbake neste gang vi skal ha en nettside.

— Sven J. Kolstø / CoFounder

Fantastisk! Prosessen var enkel og leveransen over all forventning.

— Håkon Dalen, Technoport

Klar til å starte et prosjekt?

Ta kontakt om du ønsker å starte et samarbeid eller få et uforpliktende prisoverslag.
Send mailPrisforespørsel
Om
Ta kontakt på e-post, ring direkte på 97 54 80 02 eller følg med på Instagram, Facebook eller LinkedIn.
2019 Stoppeffekt